фото: gazetevatan.comНай-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек

...
фото: gazetevatan.comНай-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек
Коментари Харесай

Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец

фото: gazetevatan.com

Най-богатият човек в Европа ще бъде хазяин на най-богатия човек в света. Така може да се заключи договорката, в която компанията за недвижими парцели на испанеца Амансио Ортега, най-богатият европеец, закупи офиси в Сиатъл, които употребява Amazon, благосъстоятелност на най-заможния човек в света Джеф Безос.

Фирмата Pontegadea Inmobiliaria закупи два офис блока в Сиатъл от американския капиталов фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата договорка на територията на Съединени американски щати в историята на испанската компания, показва представител на сдружението, изяснява profit.bg.

И двете офисни единици са наети от компанията на Безос Amazon, предава Reuters. Сградите са продадени за 740 млн. $, по информация на изданието Seattle Times.

В последно време Ортега придобива недвижими парцели по света от Лондон до Ню Йорк, трансформирайки се в гoлям състезател на този пазар. Най-богатият човек в Европа финансира покупко-продажбите с парите от огромните дивиденти, които раздава компанията му Inditex, притежател на фешън марки като Zara.

 

Ортега, който има дял от 59.29% в Inditex, освен отдава търговскте си площи чартърен на пазарни цени на магазини продаващи личните му марки като Zara и Massimo Dutti, само че и на съперници в лицето на H&M от Швеция и Gap от Съединени американски щати.

Pontegadea Inmobiliaria закупи през втората половина на предходната година постройка в Лондон, където се обитава компанията за стрийминг на музика Spotify и медийната компания Conde Nast.

Сред другите придобивки на Ортега напоследък влизат парцели на главната комерсиална улица в Лондон Oxford Street и историческата постройка в Ню Йорк E.V. Haughwout Building.

 

fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР